De ce n-ar fi bine sa putem controla vremea

Daca asta ar fi posibil, cu siguranta ar declansa cel de-al treilea razboi mondial. Si nu cred ca exagerez. Se da o incapere plina si un aparat de aer conditionat. Semintele conflictului apar numaidecat. Cineva sufera de cald, altcineva moare de frig, totul la aceeasi temperatura. Oricat ai regla aparatul, cuiva nu-i e bine.

Acum ridicati asta la scara mondiala. Rusii probabil ar cere vreme rece. Taria si caldura nu se impaca prea bine. Americanii ar prefera cer senin ca rachetele sa nimereasca bine. Chinezii ar avea nevoie de multa ploaie pentru recolta de orez. In timp ce o ONG din Africa ar milita pentru vreme secetoasa in vederea conservarii in stare buna a Saharei.

Probabil ca am reusi sa controlam vremea la nivel local. Dar si aici s-ar ivi conflicte. Mimi, care tocmai a spalat geamurile, ar vrea soare. Veta, in schimb, ar prefera o ploicica pentru cultura ei de cartofi. Copiii ar visa la zapada, in schimb parintii ar scoate iarna din calendar. Un partid ar trage sfori sa fie vreme frumoasa in ziua alegerilor. Altul ar face cumva sa dea grindina si sa stea lumea in casa.

Si uite asa cred ca e mai bine sa-l lasam pe Cel de sus sa controleze vremea. Ne ia uneori prin surprindere. Dar macar nu ne luam de par. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s