Ardelenii sunt niste tarani

Amu sa va zic eu care-i treaba cu Ardealul. Acolo vitele umbla slobode, iar pajistile se intind cat vezi cu ochii. Iarba-i moale si aerul tare. Ardelenii sunt mai mult barbati decat femei. Mai mult batrani decat tineri. Da’ sunt zdraveni si sanatosi cu un prunc. Pentru ca tot ce pun pe masa vine de la mama natura. Ei mananca iaurt ca odinioara, branza ca odinioara, smantana ca odinioara. Culeg nuci ca odinioara si fac dulceata ca odinioara.

Umbla mereu la straie populare, gatiti de sarbatoare, chiar daca merg la camp sau stau in casa. Pana la urma, oricand se poate ivi un oaspete pe care sa-l pofteasca la masa. Iar daca le-ai calcat pragul, stii sigur ca o sa fii omenit. Ei nu fac lucrurile de mantuiala. La pateu masoara greutatea, densitatea si consistenta. Discuta formula ideala cand ies cu oile la pascut sau cand se intorc cu babele de la Biserica. Totul ca noi sa primim ce-i mai bun din inima Ardealului.

Ultima data cand am fost la Cluj nu parea chiar asa. Da’ cine stie. S-or mai fi schimbat lucrurile intre timp din cate am vazut prin reclame.

*Articolul se doreste un pamflet.

Reclame

4 gânduri despre “Ardelenii sunt niste tarani

    • Ce sa-i faci, asta inseamna Ardealul. Unguri, romani, sasi…stii? De sute si sute de ani. Noua ne place asa. Cui nu-i place, sa ramana-n Regat. E atat de simplu. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s