EU FM. Cel mai ascultat post al tuturor timpurilor

Copernic a gresit. Soarele nu este centrul universului. Eurile noastre se afla acolo. Trimitem mesaje in stanga si-n dreapta. Dar la baza ramanem o fiinta capabila sa receptioneze un singur post – EU FM. Asta nu se doreste o critica. E o stare de fapt. Cerul e albastru, iarba, verde, iar noi avem cu totii limitari tehnice. Consecintele se fac simtite pe toate planurile.

Daca ni se intampla ceva bun sau rau, Universul conspira. Am castigat la Loto? Precis Andromeda si Calea Lactee au cazut la mica intelegere ca asta sa se intample. Fara indoiala, intregul Cosmos e preocupat de soarta noastra.

Invariabil, o tragedie personala va umbri orice dezastru global. Daca-ti moare hamsterul, asta te va intrista mai mult decat un genocid din cealalta parte a lumii. Nu incerc sa fiu ironica la adresa unei asemenea preocupari. Pur si simplu, asa functionam.

Nu doar ca ne e greu sa privim din perspectiva altora, dar nici cu eurile noastre din viitor nu ne intelegem prea bine. De aici esecul indemnurilor de a economisi resursele si de a salva planeta. Daca ploua afara, o sa luam de fiecare data masina fara sa ne pese prea mult de lumea in care va creste stranepotu’.

Adesea se intampla si invers. Privim in trecut. Ba ne simteam stapanii lumii, ba fraierii tuturor. Insa peste cateva luni, lucruri care atunci ne-au cam zguduit, par doar o adiere. De parca eul nostru ar avea in dotare o lanterna chinezeasca care nu poate lumina o suprafata prea mare deodata.

Cantarind la rece, realizam ca uneori nu luam cele mai intelepte decizii. Mutam antena, o scoatem pe geam, dar tot EU FM prindem cel mai bine.

Cred ca tocmai aceasta anulare a individualitatii este revelatia pe care o experimenteaza persoanele pe moarte. Incetam se emitem si asta ne permite sa auzim mii de posturi despre care nu stiam ca exista. Si sa le ascultam detasati de orice miza personala.

Pana atunci insa, oricat am incerca incaltarile celorlalti, pana la urma tot din ale noastre judecam lumea. Probabil de asta multe decizii sunt luate cu picioarele. 🙂

Reclame

Un gând despre “EU FM. Cel mai ascultat post al tuturor timpurilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s