Facebook circus in town

Desi pe Facebook se pot executa o gramada de acrobatii, oamenii tind sa se specializeze pe cate un giumbusluc. In urma observatiilor zilnice, am reusit sa indentific cateva specii din menajerie.

Dinozaurul. In urma cu cateva luni se jura ca nu va intra pe Facebook. E o pierdere de timp, e superficial, e raaau de tot! Apoi, intr-o zi oarecare, apare fara preaviz. O data intrat in hora, nu sufera de vreun handicap si foloseste reteaua de parca ar fi avut dintotdeauna cont.

Papagalul. Nu e foarte activ. Insa atunci cand un nou album de fotografii apare la orizont, el va monopoliza discutia. „Suuuper!”, „Misto!!”, „Foarte tare!!!” sunt cele mai frecvente strigate din repertoriul sau. Vocabularul este limitat, dar cuvintele vor fi intens folosite cu fiecare noua ocazie.

Leopardul. Sta in umbra. Pe cand unii useri sunt asemenea unei carti deschise, ei nu-ti dezvaluie nici macar coperta. Nu publica absolute nimic. Insa daca stai de vorba cu leoparzii, iti dai seama ca stiu aproape fiecare miscare a prietenilor din lista.

Clovnul. Opusul leopardului. Ar da orice pentru un like sau un add. Cat de direct sau subtil face asta tine doar de nivelul intelectual al fiecaruia. In rest, cred ca nu e nevoie sa mai vorbesc despre ei. O fac singuri destul de activ.

Privighetoarea. E o specie extrem de usor de recunoscut: publica numai muzica. Daca un mesaj nu ia forma unui clip sau mp3, nu are ce cauta pe wall-ul ei. Privighetorarea te ajuta sa decoperi tot felul de artisti interesanti. Pe de alta parte, ramai cu senzatia ca ai de-a face cu un tonomat si nu cu o fiinta umana interactiva.

Pinguinul. Foloseste Facebook in interes profesional. Administreaza diverse pagini, face lucruri serioase si masurabile. Ma intreb totusi, daca muncesti pe Facebook, unde te retragi atunci cand vrei sa freci menta? 🙂

Bineinteles, speciile de mai sus nu se exclud reciproc. Majoritatea nu suntem altceva decat niste corcituri. Exemplarele pur sange sunt rare, insa interesant de urmarit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s