Facebook si focul

De la veneratie la paranaoia, adesea ma uimesc reactiile extreme pe care Facebook le starneste in randul oamenilor. Fie vorbim de sfarsitul comunicarii, fie de cea mai tare unealta de socializare inventata vreodata. Facebook nu ne salveaza, nici nu ne va ingropa de vii, din punctul meu de vedere. Probabil ca asburdul acestor pozitii va deveni evident doar peste cativa ani cand oamenii isi vor indrepta atentia catre urmatoarea unealta care „va schimba lumea”.

Pana una alta, cred ca reactiile adverse sunt firesti in cazul tehnologiilor noi. Probabil ca si descoperirea focului ar fi generat astfel de discutii, daca omul ar fi avut timp de asa ceva pe atunci. „L-am furat de la zei, ca atare trebuie sa-l returnam. Merita sa ne maniem protectorii doar ca sa mancam carne firpta? Pe langa asta, focul creste exagerat de mult temperatura din pesteri, ceea ce va face sa ne pierdem curand tot parul! Ati mai vazut animale fara blana? Trupul golas inseamna sfarsitul!”

Bineinteles, trebuie sa fi existat si opozanti convinsi ca orice problema va inceta odata cu marea descoperire. Din pacate, n-am cucerit Pamantul cu un foc de tabara. Flacara ne-a luminat calea, dar nu ne-a indicat directia.

Cam asta se aplica si in cazul Facebook. Nu e Apocalipsa. Nu e Mantuirea. E doar Schimbare, asa cum s-a mai intamplat de atatea ori pana acum.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s