Despre lilieci, Coca Cola si fericire

Tot mai des raman cu impresia ca a fi fericit nu mai este un drept, ci a trecut brusc in tabara obligatilor. Exista cateva momente in care e musai ca bucuria sa se ridice la cote maxime: Craciun, Revelion, Valentine’s, 8 martie samd. Daca ai fost prins pe picior gresit, e blasfemie. O sa te simti ca un liliac printre creaturi care nu inteleg de ce Dumnezeu preferi sa stai cu capul in jos. Si in intuneric, pe deasupra.

N-am nimic impotriva sarbatorilor in sine, chiar daca unele dintre ele sunt trucuri de marketing. Nu ma deranjeaza ca Mos Craciun, asa cum il stim, posibil sa fie o creatie Coca Cola. El ramane una dintre cele mai frumoase minciuni pe care omenirea le-a copt vreodata. Dar Open Happiness e un indemn maret si nelalocul lui. Asta daca cumva ai uitat ca TREBUIE sa fii fericit. Sa fii mai bun, mai adevarat, ca sa ramanem in zona licorilor magice.

In afara sarbatorilor ai dreptul sa te superi din cand in cand. Dar dupa ce-ai cumparat detergent cu particule INTELIGENTE si ciocolata cu alune INTREGI ar fi cazul sa-ti revii la normal. Daca nu, poate intri pe mana vreunui speaker motivational. Si dupa ce termina cu tine, o sa devii brusc zambitor. Macar asa ca sa te asiguri ca taxa platita n-a mers pe apa Sambetei. Buget restrans? Nicio problema. Exista carti, filme, postere inspirationale. Sau in cel mai rau caz, Radio 21 – Simply Positive.

Daca nimic nu functioneaza inseamna ca esti impotent emotional. Nu-ti ramane decat sa mimezi. Sau sa nu-ti mai bati capul. Ca liliac poti avea o perspectiva interesanta asupra lucrurilor. E adevarat ca s-ar putea sa te ia cu ameteala daca stai prea mult rasturnat. Dar cu o Cola sigur se rezolva.

Reclame

Un gând despre “Despre lilieci, Coca Cola si fericire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s