Mall-ul ne trimite la origini

Nu-mi propun sa injur mall-urile. Dimpotriva. Cred ca Adam si Eva s-au nascut in mall. Intre timp ideea asta minunata a fost data uitarii, iar acum o redescoperim. Sa va explic.

Omul primitiv avea cam toate cele necesare adunate in jurul sau. Locul de dormit, spatiul de joaca, cel de cioplit sau de practicat ritualuri erau cat de cat apropiate. Cu vanatoarea era mai dificil, dar in rest toate erau prin zona. Daca dupa o zi de framantat paine doreai niste ornamente noi, nu-ti lua o viata ca sa ajungi la Meli Melo.

Apoi ne-am specializat. Pantofarul si-a deschis atelier intr-un colt al orasului. Croitorul in altul. Cinematograful in mijloc. Si aprozarul undeva prin spate. Brusc traiul devenise un calvar. Cum, nu simteati asa? Haideti ca stiti regula: daca o nevoie nu exista, o inventam. Asa ca niste baieti draguti s-au gandit sa ne ajute putin. Au luat farasul si-au maturat bucatelele de oras cladindu-le pe trei etaje intr-un maldar numit mall. Ma si mir ca am putut trai atata timp fara obladuirea acestui templu menajer.

Mai lipseste sa incorporam locuintele si Biserica in mall. Dar cred ca prin SUA asta se intampla deja. Am inchis cercul. Suntem desavarsiti !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s