Puya, introdus in programa de Limba si literatura romana

Ministrul Daniel Funeriu continua reforma sistemului de invatamant cu o masura extrem de controversata. Alaturi de Eminescu si Cosbug, in manualele de limba romana isi vor gasi locul si versurile lui Puya. Masura a fost introdusa experimental pentru elevii clasei a V-a, urmand a fi extinsa in caz de succes.

“Dorim sa dezvoltam o programa bazata pe competente cheie, mai mult decat pe elemente teoretice. Versurile lui Puya sunt un material didactic excelent. Copiii le aud peste tot si sunt mult mai deschisi spre a le comenta. E bine ca elevul sa beneficieze de o formare echilibrata, iar cultura pop nu este de neglijat.”, declara Ministrul Educatiei.

Desi au fost sceptici initial, majoritatea profesorilor s-a declarat multumita de efectul Puya. “Au inceput sa stea la ore elevi pe care nu-i vedeam la fata tot semestrul. Unii dintre ei scriu si versuri.”, ne-a impartasit Olivia Tataru, profesoara de limba romana in cadrul Liceului Teoretic Decebal din Capitala.

In functie de rezultatele obtinute la teze, programa va fi extinsa spre a include si alti artisti precum Andreea Balan sau Guess Who. Cei mai silitori elevi vor primi la sfarsitul anului scolar discuri cu autograf. Pentru a mentine viu interesul scolarilor, cei mai in voga artisti autohtoni se vor regasi pe copertele manualelor de limba romana.

Astfel, scolile fac un prim pas curajos spre traversarea prapastiei dintre teorie si practica strazilor.

* Articol publicat pe Trombon.ro, site pe care l-am descoperit abia acum cateva zile. Ma intreb in ce univers paralel am trait pana acum. Un lucru e sigur. Jobul de jurnalist de fictiune ma incanta si voi continua sa trimit stiri. 🙂

Reclame

3 gânduri despre “Puya, introdus in programa de Limba si literatura romana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s