Time for magic

De cateva zile sunt axata pe filme si carti magice. 🙂 Am vazut primele 5 filme din seria Harry Potter. In afara scenelor de mindless combat, pot spune ca mi-au placut foarte mult. Ar fi frumos sa existe un Hogwarts si in lumea reala. Probabil asta e concluzia la care au ajuns si copiii ceva mai mci decat mine care au urmarit seria. 😛

E interesant cum unele obiecte magice care apar in film isi gasesc echivalentul in vreun gadget de-al nostru. De exemplu, o harta pe care poti vedea in orice moment cine pe unde umbla. Ring any bells? Dar despre asemanarea dintre tehnologie si magie s-a scris mult deja asa ca nu ma aventurez.

Am citit si o carte deosebite, Coraline, care incepe foarte frumos cu urmatorul citat: „Basmele sunt mai mult decat adevarate: nu pentru ca ne spun ca dragonii exista, ci pentru ca ne spun ca dragonii pot fi invinsi.” G.K. Chesterton.

Urmeaza sa ma uit la The 10th kingdom si Chronicles of Narnia. Ade mi le-a recomandat, iar trailer-ele suna destul de bine.  Alte sugestii?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s