Fight fire with fire

Nu e vina adevarului ca nu iese castigator. Ci resposabilitatea aparatorilor sai. Cam asa suna un citat pe care nu reusesc sa mi-l amintesc exact, desi sunt sigura ca mi-a trecut prin fata ochilor acum ceva timp.

Dar cred ca acelasi lucru sa aplica si la nivel gastronomic. Care e legatura dintre adevarul eliberator si mancarea ce ne subjuga? Pur si simpu, cred ca salata, guliile sau sucul de morcovi nu au nicio vina pentru faptul ca sunt mai putin populare decat Big Mac-ul sau un latte.

Sunt mare fan KFC, dar asta nu pentru ca toata viata am visat la crispy strips, iar intr-o zi a rasarit KFC-ul pe strada mea si a raspuns acestei nevoi. Nu. Pur si simplu au pus cap la cap puiul, pesmetul, o retea de de magazine si un plan de marketing. Au creat o nevoie acolo unde ea nu exista. Suna cam inovativ tinand cont ca vorbesc de un lant de fast-food si nu de Apple Computers. 🙂

Dar cam asa functioneaza lucrurile. Unele nevoi trebuie create intr-un cadru organizat. Sa nu uitam ca McDonald’s si altii asemenea lui merg inainte pentru ca undeva exista un board de actionari care vor sa faca bani. Multi bani. Ceea ce ii motiveaza sa faca lucrurile BINE. Nu neaparat pentru proprii angajatii sau pentru sanatatea consumatorilor. Dar bine in termeni de vanzari.

Iar in fata acestor colosi ONG-urile si campaniile care militeaza pentru o dieta sanatoasa sunt asemenea unor copii care trag cu prastia.

Fight fire with fire.  Principiul asta cred ca ar functiona minunat in cazul de fata. De ce nu avem un McFruit, de ce nu avem Kentucky Boiled Eggs? Aberez. Dar ideea este ca doar o structura organizata cu interese clar definite (financiare, ca pana la urma ele misca lumea deocamdata…) ar putea rivaliza cu marile lanturi de fast food.

Asa cum se pot face bani din carnea de vita, putem scoate profit si de pe urma morcovilor. Sunt convinsa. Popeye a inceput demult treaba asta cu spanacul. 😛

Reclame

Un gând despre “Fight fire with fire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s