Fiinte care simt…

Tumora, probleme cu ficatul sau prostata, lipom, metastaza osoaza, cancer pulmonar, ciroza. Nu-mi propun sa alung spiritul Craciunului prin insiruirea unor boli grave. Incerc sa-mi alung doar sentimentul de neputinta in fata unor medici veterinari care pun diagnostice total diferite la diferenta de cateva zile. Saptamana trecuta Samy a scos sange pe gura. S-a simtit rau, apoi si-a revenit…aparent. Astazi a sangerat din nou.

p1020321

Pentru argumente gen – „Uitati ce tonus bun are pentru un caine la 12 ani. Nu arata a cancer” nu era nevoie sa consult un veterinar. Si nu cred ca sunt ipohondra in numele lui Samy. 😀 Trebuie sa existe o cauza destul de serioasa pentru problema lui…

Totusi pentru un veterinar miza parca nici nu este asa mare. Nu va ajunge niciodata la stiri vreun scandal despre un animal diagnosticat sau tratat gresit. Nici nu se va dezbate pe marginea unor operatii esuate sau a dotarii cabinetelor veterinare.

Pe buna dreptate, ar spune unii. La cate probleme avem mai bine sa ne cocentram energia pe rezolvarea celor care implica oameni. Un argument pe cat de convingator, pe atat de las. Pentru ca niciodata nu vine din partea celor care sunt atat de prinsi cu ajutarea semenilor incat nu le raman resurse pentru altceva.

E folosit mai degraba de cei carora viata le-a imprimat un cinism cronic.  Dar uneori nu mai e de folos impartirea pe specii. Nici macar pe grade de inteligenta.

Ele sunt pur si simplu fiinte care simt. Nu ar trebui sa avem nevoie de argumente suplimentare pentru a le trata omeneste…

Reclame

3 gânduri despre “Fiinte care simt…

  1. E foarte bine Samy acum. Parca nu ar fi avut nicio problema. 🙂 Dar pana nu ii fac niste analize de sange care sa ma lamureasca nu voi sta linistita.

  2. Din poza se vede ca Samy are nasul decolorat [ adica nu e negru- cum ar trebui sa fie] … asta inseamna lipsa de Potasiu… Un doctor veterinar ar fi trebuit sa-ti spuna asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s