I’ll sue your ass!

Prin alte parti de lume exista asa-zisul  „cult al datului in judecata”. Pentru daune de orice natura amenintarea cu tribunalul vine foarte natural. Uneori chiar nejustificat. Dar spiritul mioritic cumva ne impiedica sa ne exteriorizam revolta. Ne este mult mai natural sa „trecem peste” decat „prin”. Si de multe ori mai eficient, cel putin pe termen scurt.

Desi se arata asa, nu ma lansez aici intr-o critica e neamului romanesc. 🙂 E vorba doar de mine, Carina si un set de farfurii cumparate azi de la Real. Set cu ceva piese lipsa.

Iar acum autocritica. N-am sunat la OPC. Sau al Real. Sau la producatorul de farfurii. Nici macar la vreo televiziune. Daca se fac stiri despre temperatura de afara, de ce nu s-ar vorbi si despre seturi de farfurii incomplete? N-am facut nimic pentru a ne recupera cele 4 farfurii si 2 cani lipsa. Justificat. Aveam de facut lucruri, daca nu mai importante, atunci cel putin mai placute decat plangeri si reclamatii pentru recuperarea pieselor lipsa.

Dar sunt sigura ca undeva in lume exista o gramada de oameni asemenea noua cu seturi de vesela incmplete. Si ca, daca ne vom uni in gand si in actiune, vom reusi sa facem ceva ca aceasta nedreptate sa inceteze.

Ce vreau sa subliniez este ca acest furt, ca multe altele, este unul minor. Genul usor de tolerat. Genul pentru care parca nu merita sa te abati de la alte activitati. Uneori, pe la revolte, greve si alte cele, impreuna suntem mai puternici. Dar restul timpului impreuna nu suntem decat mai tacuti. 😛

Anunțuri

3 gânduri despre “I’ll sue your ass!

  1. Of. trebuia sa spuneti, sa va agitati. nu cu atul in judecata, ci cu fluturarea unui bon, a unor norme si-a unui standard de calitate a serviciilor.

    Compromisurile astea or sa duca la altele mai mari.

  2. „Cultul datului in judecata” desi ciudat…ar fi foarte util la noi. In „tari mai calde” tot Real este magazinul care oferea masuri compensatorii (bani)si ptr: asteptatul la caserie, gasirea produsului cu termen depasit… La noi… Gandeste-te ca ai un set plin de originalitate 😉 nu respecta stasul de x bucati 🙂 Sa il folositi sanatoase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s