Mac versus PC – debate cu mine insami

Microsoft a hotarat sa raspunda cat se poate de direct criticilor care i se aduc. Sub semnul asta pare ca stau ultimele sale miscari de comunicare. Incepand cu experimentul Windows Mojave despre care scriam aici si continuand cu seria de spoturi I’m a PC.

De cum le-am vazut m-am intrebat daca abordarea este una buna…si deocamdata nu am ajuns la un acord cu mine insami. 🙂 Pe de-o parte, replica data Mac este binevenita si misca putin stratul de praf asezat peste imaginea Microsoft. Mai mult decat atat, intr-un mod destul de subtil tranforma „Mac-elitismul” din ceva cool in ceva discriminator. Finalitatea ar putea fi chiar repozitionarea Apple.

Totusi ei detin doar o nisa a pietei si dincolo de toate criticile si ironiile PC-urile au fost mereu cele mai raspandite. Avea nevoie Microsoft sa se raporteze la o nisa pentru a-si defini proprii consumatori?  Oare asa Apple nu primeste mai multa atentie decat ar fi captat prin propriile mesaje?

Microsoft n-ar trebui sa uite ca David prin natura sa mereu va fi perceput mai cool decat Goliat. Un produs mainstream ar putea sa aiba consumatori fideli prin inertie, dar nu din pasiune, cred eu.

Reclame

3 gânduri despre “Mac versus PC – debate cu mine insami

  1. Ce tare-i faza cu laptopul. Cred ca Microsoft insista in a ne demonstra cat de funny poate fi. Nu stiu daca e bine sa zica despre sine ca a fost facut un „stereotip”.

  2. Incearca sa se identifice cu o mare categorie de oameni care s-ar putea simti limitati de niste tipare. Ei s-ar putea sa reactioneze pozitiv in fata unui asemena „protest”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s