Fed up!!!

Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedentiei, va tine maine o un training despre cum sa comunici cu jurnalistii emo. Kidding… DAR cat de departe se poate ajunge cu subiectul asta lipsit de substanta? Astazi Robert Turcescu a initiat pe Europa FM a dezbatere in legatura cu noua generatie emo. Asta a pus capac! Nu-mi place ca am ajuns sa scriu despre pseudo-fenomentul asta, chiar si pentru a-l critica. Dar nu ma mai pot abtine.

La inceput cativa bloggeri „ne initiau” in tainele emo. Acum a ajuns pe posturile de radio narionale. Ce ma enerveaza este ca a fi emo e portrerizat ca o problema de adaptare sociala, de relationare cu ceilalti. Deci ar trebui sa tina de sfera psihologicului. Si nu e deloc cazul. Asa a pornit, dar caracteristicile astea au fost demult umbrite de latura trendy, cool, fashionable a fenomenului. A fi emo tine mai mult de manifestarile externe (cum te imbraci, tunzi, ce muzica asculti), decat de cele interne, cum se pretinde.

Ca sa sublinez ideea…ati vazut vreodata titluri gen – Cum sa te imbraci ca un narcisist? Cum sa te tunzi ca un paranoic? sau Ce muzica sa asculti ca histronic? Normal ca nu. Acum inlocuiti termenii cu emo… Apropo de histrionici, var rog intrati si uitati-va la sectiunea „simptome”. Nu cumva caracterisitcile de acolo seama cu cele emo? Deci cineva a a botezat de mult problema. Dar cu un nume care nu suna asa bine…si care nu implica niciun element de coolness. Dimpotriva. Si Doamne ajuta, nu cred ca e tara plina de copii histrionici. Ci doar de tineri usor mai sensibili care vor sa fie in trenduri. Emo e poleiala perfecta. La toata povestea asta ma refeream cand ziceam de lipsa de substanta a problemei.

Deci spuneti-mi ca emo e un mod de a te imbraca, un hairsyle si da, chiar o atitudine. DAR nu o problema sociala in fata careia careia toti ar trebui sa ne plecam.

P.S. Ceva similar s-a intamplat in SUA cand au descoperit ADHD (Attention Deficite Disorder). Dupa un timp orice elev putin mai rebel sau agitat era diagnosticat cu sindromul asta. Problema serioasa, e adevarat, dar nu e epidemie. Poate invatam ceva de aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s