Frumoasa si proasta

De cate ori nu ni s-a intamplat sa spunem asta despre o fata chiar si fara s-o cunoastem prea bine? Ce e frumos ii place si lui Dumnezeu. Dar cu siguranta in mintile noastre frunusetea unor fete vine la pachet cu alta atribute gen proasta, curva….continuati voi familia lexicala. 😀

Fotomodelele sunt cele carora de obicei li se potriveste cel mai bine descrierea de mai sus. Ele sunt cele de la care ne asteptam sa accepte avansurile unui barbat fara sa stea pe ganduri…si cele de la care nu prea avem mari asteptari pe alte planuri.

Asta a perceptia despre care e vorba in piesa Fotomodele – Vama, perceptie pe care Vama si-a propus sa o scoata la lumina si sa o demonteze prin intermediul unui documentar.

Tudor Chirila:

„Pentru asta avem nevoie de interviuri si marturii ale unor fete care au fost, sunt sau se pregatesc sa fie model. Aspirante sau fete care practica si s-au lovit de aceasta perceptie deformata asupra lor. Fete care au fost judecate pentru te miri ce. Fete care vor sa vorbeasca de spre acesta experienta intr-o marturie video contribuind astfel la conturarea unui mesaj social:

Preferam sa “modelam” realitatea in functie de perceptiile noastre, decat sa riscam si sa ne confruntam cu ea .

Pentru oameni, e mai comod sa generalizeze mai ales ca tindem sa proiectam asupra altora aparentele care ne convin.

Asta trebuie sa se schimbe!!!

Cele care vor sa ne ajute si sa vorbeasca deschis despre prejudeactile cu care s-au confruntat doar pentru ca sunt „frumoase” si au vrut sa faca o profesie din asta ne pot scrie la bedforlove at gmail.com adresa de mail a acestui blog. „

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s