Brazii nimanui

Vedeam azi la stiri cum zac brazii nevanduti prin piete. N-o sa vorbesc acum de latura ecologica a problemei.

Dar ma gandeam la obiceiul nostru de a alerga frenetic dupa ceva, iar apoi de a-l abandona doar pentru ca a trecut Ziua, de a ne dori un lucru fiindca „e nevoie” si nu pentru ca „avem nevoie”. De data asta victimele au fost brazii. Asta daca nu cumva suntem si noi…

Reclame

9 gânduri despre “Brazii nimanui

  1. Comerciantii au tinut la pret si au preferat sa abandoneze o multime de brazi in piete decat sa-i vanda la un pret acceptabil si pentru buzunarul unui om mai putin instarit. Datorita acestor taieri masive de conifere, oamenii vor ajunge victime cat de curand. Anul acesta mi-am cumparat un frumos brad ecologic dar am si castigat unul cu radacina pe care il voi planta dupa sarbatori in gradina. Ar trebui inasprite legile silvice privind taierea brazilor de sarbatori. Acum totul se face haotic, nu exista nici un plan de bataie in acest sens, iar speculantii asta asteapta.

  2. Poate e deplasat sa spun ca bradul natural e un capriciu…tinad cont ca pana anul trecut si eu cumparam asa ceva. Dar pt ca acum exista atatea variante de inlocuire in curand va deveni.

  3. asta eu inteleg s-a estimat gresit cererea şi au taiat mai multi brazi, ce nu inteleg eu e comportamentul consumatorilor. de ce de pe 7 ian se umple tomberoanele cu brazi? se justifica pentru 2 săptămâni de ţinut în casă (si cei mai multi justifica prin miros) sa exterminam paduri intregi?

  4. Noi oamenii (si mai ales noi romanii) nu suntem obisnuiti sa gandim pe termen lung nici pentru vietile noastre, cu atat mai putin pentru mediu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s