Masinile la naftalina

…cel putin pentru o zi. 🙂 Azi este Ziua Mondiala fara Masini. Am vazut ca in multe locuri ea este numita „europeana”. Desi evenimentul a avut ca punct de plecare batranul continent el a depasit de mult granitiele acestuia. Anul acesta, 1 544 de localitati din peste 40 de tari de pe 3 continente au ales sa se alature initiativei.

Printre ele si Timisoara. So drivers, beware: circulaţia va fi închisă pe una dintre cele mai circulate artere, Bulevardul Vasile Pârvan – tronsonul Leonardo Da Vinci – intersecţia Mihai Viteazu.

Ma intebam daca o asemenea zi face vreo diferenta. E clar ca are o mare valoare simbolica, dar practic, ajuta la ceva o singura zi in care probabil un procent infim al populatiei renunta la masini? Conluzia mea este ca da…ziua fara masini merita sa existe fie doar si pt ca geneneaza awareness in jurul unei probleme ignorate din inertie. Poate, cu timpul va pune tot mai multi oameni pe ganduri…

„The Stone Age didn’t end because people ran out of stones. It ended because they found something better.” Sa speram ca si pentru masini vom gasi o alternativa mai buna.

Anunțuri

2 gânduri despre “Masinile la naftalina

  1. Ne vrem realisti sau visatori?..onestly , nu cred ca o sa se gaseasca solutie pentru masini.Doar putina constiinta fata de plamanii nostrii…..:) Have a nice day!

  2. Eu cred ca tocmai realismul ar trebui sa ne impinga sa gasim o solutie. O lume fara masini nu e ceva plauzibil..stiu si eu. Dar trebui sa gasim URGENT o solutie pt ca ele sa nu mai polueze.
    Pe langa asta..din experienta oraselor mai mari din lume nu putem deduce decat un lucru: oricat am investi in infrastructura, cu timpul, problema traficului nu va face altceva decat sa creasca.
    Masina ar putea deveni un mijloc de transport potrivit pt iesirile din oras..si atat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s