Smoke and mirrors…sau cum mirajul Stiintelor comunicarii a pus stapanire pe absolventii de liceu

19,8 pe loc – concurenta la specializarea Comunicare si relatii publice din cradul Universitatii de Vest din Timisoara…..asa arata statisticile.  Ca studenta in anul 3 poate ar trebui sa fiu mandra ca specializarea pe care o urmez e la mare cautare, sa ma gandesc ca acest aflux de studenti va ajuta la ridicarea standardelor atat de partea studentilor cat si a profesorilor. 

Dar, cum spuneam…ar trebui. Cei 2 ani de studentie aici nu-mi ofera niciun motiv sa cred ca lucrurile se vor misca in sensul prezentat mai sus….cel putin nu in viitorul apropiat.

Problema incepe chiar de la admitere – sunt scoase la concurs 60 de locuri bugetate si 150 cu taxa…..deci un total de 210 locuri. Rezultatul? Cineva cu media 6, 7 are toate sansele sa intre. Din start nu prea mai putem vorbi de ridicarea standardelor. „Cantitatea in detrimentul calitatii” pare a fi principiul care guverneaza Universitatea de Vest.

Asta pt ca…odata vazuta cu studentii in ograda Universitatea este incapabila sa ofere o pregatire de calitate unui numar asa mare de oameni.

Pe de o parte sunt probleme tehnice:

  • Universitatea nu are loc pt atatia studenti. Nu e vreo figura de stil sau exagerare. Putinele amfiteatre sunt suprasolicitate. Dovada? Se intampla sa avem cursuri si sambata si nu oricum ci de la 8 dimineata;
  • Grupele (si asa f mari) vor fi de multe ori comasate..daca o sala e gandita pt 30 de persoane de ce sa nu incercam si cu 50?…profesorii pur si simplu nu fac fata numarului mare de studenti;
  • Aproape toate examenele vor fi scrise la o specializare care prin natura ei ar trebui sa incurajeze inainte de toate exprimarea orala…vorbitul in public (deficitar oricum in cazul multor studenti). Motivul? Cu un numar asa mare de studenti majoritatea profesorilor nci nu vor sa auda de examinarea orala;
  • Cat despre cea scrisa…..cand ai in fata teancul de 150 de lucrari de corectat ti se mai intampla sa dai note si la intamplare….pritenii stiu de ce…probabil si unii profesrorii.
Reclame

Un gând despre “Smoke and mirrors…sau cum mirajul Stiintelor comunicarii a pus stapanire pe absolventii de liceu

  1. Pingback: Renasterea Banateana - jurnalism indoielic, PR lipsa « Yuca’s

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s