Smoke and mirrors (continuare)

Pe de alta parte exista probleme mai „intangibile” pe care le vom resimiti la adevarata amploare dupa ce vom absolvi:

  • Piata muncii din Timsoara este incapabila sa abosarba un numar asa mare de absolventi. Pe langa asta nivelul majoritatii agentiilor de PR si adversing dinTimisoara e f scazut. Majoritatea nu trec de realizarea de panotaj stradal, samplinguri si flyere. Si nu e doar vina lor. Oferta e in legatura directa cu cererea. Cat timp managerii locali inteleg prin advertising imprartirea de flyere in Piata Operei e putin probabil ca standardele sa creasca. Dar asta e alta discutie. Esenta e ca pe cei putini care vor ajunge sa lucreze in domeniu cam asta ii asteapta, iar pt restul agent de vanzari sau secretariat vor fi cuvintele de ordine.
  • Nu exista profesori de specialitate. Ei provin de la catedra de Filsofie. Unii au reusit sa se adapteze mai bine decat altii….citesc carti, reviste de specialitate, participa la traininguri. Prin asta reusesc sa compenseze cumva lipsa de practica in domeniu. Dar ei sunt exceptiile. Pe cei mai multi nu i-a incercat vreodata curiozitatea legat de ce reprezinta advertisingul si PR-ul cu adevarat. Sau…mai bine s-o luam cu inceputul: cam care ar fi deosebirea intre ele – pt ca si in cazul acestor notiuni de baza unii porfesori au lacune. Nu o data mi s-a intamplat sa constat ca mi se ofera spre invatare cantitati enorme de informatie irelevanta sau, mai grav, eronata.

Din pacate, cam astea sunt impresiile cu care am ramas eu dupa 2 ani de Comunicare sociala si relatii publice la UVT. Daca cineva care vrea sa dea la Comunicare citeste cumva postul asta..ii zic sa se bucure ca macar nu va pleca cu asteptari f inalte si daca tot a ajuns aici sa se implice in cat mai multe activitati extra, sa nu devina blazat si sa dea vina pe sistem oricand ceva nu-i iasa. Slava domnului avem o gramada de competitii pe PR, advertising, avem traininguri si reviste de specialitate. Facultatea lasa de dorit….dar cei care vor cu adevarat sa invete ceva nu e cazul sa se planga ca n-ar avea de unde.

Reclame

Un gând despre “Smoke and mirrors (continuare)

  1. Pingback: Renasterea Banateana - jurnalism indoielic, PR lipsa « Yuca’s

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s